Oversiktskart 2021

Den uoffisielle digitale kyststien i Kristiansand er i stedig utvikling. Midt i juni 2021 passerte den ca 125 km, og består nå av 9 etapper:

Slik ser den «uoffisielle» digitale kyststien i Kristiansand ut pr. 15. juni 2021. Trykk på bildet for større versjon. Ønskes flere detaljer kan du laste ned .gpx-filen (oppdatert juli 2023). Det er også laget et Google-kart på denne adressen med både spor og interessepunkter: http://kristiansand.kyststi.no/

Hvis du skal gå hele fra øst til vest, så blir det i denne rekkefølgen:

Dette kan jo være en flott mikroekspedisjon foran nok en Corona-sommer. Hvis du ikke tar altfor store jafs skulle det holde til en fantastisk ferieuke!
(Her finner du et kart i PDF-format med større oppløsning.)

SKILTER: Så lever vi i håpet om at det kan komme noen piktogrammer og skilt med KYSTSTI om ikke altfor lenge i Kristiansand kommune også. Skiltet på bildet er fra Farsund og stien langs Listastrendene.
Foto: Lars Verket (2020)

Arkiv:

Uoffisiell trasé for Kyststi Kristiansand så slik ut i april 2021, da nettsiden ble lansert:

Slik ser den «uoffisielle» digitale kyststien i Kristiansand ut pr. 1. mai 2021. Trykk på bildet for større versjon. Ønskes flere detaljer kan du laste ned .gpx-filen. Det er også laget et Google-kart på denne adressen med både spor og interessepunkter: http://kristiansand.kyststi.no/

Slik den fremstår nå er den delt inn i seks etapper. Disse kan selvsagt gås i begge retninger, kobles sammen og deles opp. Start og sluttpunkt til hver etappe er lagt til et kollektivknutepunkt (se kart), og trasé følger kystlinjen så godt det lar seg gjøre. Med noen velvalgte unntak.

Her er etappene fra nord til syd:

  • Varoddbrua til Lundsbrua (8,6 km)
  • Lundsbrua til Samsen (9,4 km)
  • Samsen til Kjos (10,2 km)
  • Kjos til Kroodden (15,5 km)
  • Flekkerøy (26 km)
  • Bragdøya/Langøya (7,1 km)

Tilsammen utgjør dette ca 80 kilometer, og vi kan love deg et variert inntrykk av Kristiansand hvis du går hele strekningen. Stien har overraskende mye natur, men også boligfelt, friområder, industri og vei. Du vil garantert få deg noen overraskelser underveis, og blir definitivt bedre kjent med byen.

God tur!