Adferdsregler Tollboden

Når du passerer Møvig finner du Tollboden rett ved Møvigstranda. Den eies av Tolldirektoratet, og brukes som feriested om sommeren. Men, her er det også to flotte friområder på hver side av Tollvesenets eiendom.

Kartet som viser off.areal ihht avtale fra 2016.
(Trykk på bildet for større utgave.)

Vi har fått tilsendt kart og dokumenter av Kristiansand kommunene over hvor det er er lov å gå i dette området. Dessverre er det ikke blitt noe av «Fremtidig gangbro«, og selv om allmennheten har fått ferdselsrett på «Eksisterende brygge«, så må en dessverre være klatrer for å komme inn på friområdet i øst.

Men, det er også fine svaberg vest for eiendommen, og disse kan du komme til ved å gå inn på veien mot Tollvesenet, og så holde til høyre ned mot vannet. Se kart ovenfor. Her er det fine svaberg å bade fra. (Det er det i høyeste grad også på området til høyre, men da må du ha båt – eller svømme…)

Her er bruksavtalen Kristiansand kommune forhandlet frem med Tollvesenet i 2016 – trykk for større versjon:

Dette er bruksavtalen fra 2016. Alle dokumentene finnes i PDF lenger opp på siden.

Dette er en sak som verserte i media for en stund siden, men det ble ingen løsning. Broa som kommunen skulle bygge i punkt 4 virker det som om har kommunen aldri prioritert å bruker penger på å bygge – i alle fall har det ikke skjedd noe på disse 8 årene. Skilting i henhold til punkt 5 i avtalen har også tatt sin tid – derfor denne denne «bruksanvisningen» til området.

Vi driver jo bare denne siden på dugnad, men har lyst til å komme med et forslag som er mye billigere enn bro. Tollvesenet bruker dette stedet stort sett i sommerferien, og da kunne atferden løses med at allmennheten bare bruker friområdet i vest så lenge det flagges fra flaggstang. Når det ikke er flagg oppe, så kan allmennheten gå over rosa område i kartet, og dermed bruke friområdet i øst også. Kunne det vært en løsning både Tollvesenet og kommunen kunne levd greit med?

I mens det grubles både her og der, så kan i alle fall allmennheten bruke svabergene på vestsiden til en rast langs kyststien!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *