Asfaltert kyststi

I dag var vi en tur i Søgne for å se på et strekk av kyststien i hadde hørt var blitt endret. Og det var ikke bare litt. Boligfeltet Kossevigåsen har endret området her ganske så dramatisk:

Som vanlig ved dagens boligbygging er området sprengt helt flatt, og ikke et tre er tilbake.
Den digitale kyststien gikk omtrent der det er blitt asfalt nå. Tomtene ligger klare.

Dette er enda et av områdene som har endret karakter de siste 5 årene. NRK hadde for en drøy uke siden en sak der Kristiansand toppet ut med å ha bygd ned mest natur siste 5 årene. Det skyldes i hovedsak E39, men ikke bare.

Her er to kartbilder fra Norgeskart og Norge i bilder som viser den dramatiske forskjellen:

Norge i bilder 2017 – trykk på bildet for større versjon.
Norgeskart.no i dag – trykk på bildet for større versjon.

NB: Vi har ingen grunn til å tro at det har skjedd noe ureglementert i forbindelse med denne nedsprengningen – vi bare registrerer at den har skjedd. Også tror vi at en merket kyststi langs kysten ville økt oppmerksomheten på hva som blir borte hver gang ting hugges og sprenges flatt. Det er opplevelseskvaliteter for all fremtid som forsvinner. Derfor vil vi fortsette arbeidet med å få på plass en merket kyststi langs hele kysten av Kristiansand. Til glede for oss nå, men ikke minst for alle de som skal komme etter oss. De fortjener også en kystlinje med natur.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *