Oppgradert turløype

Kristiansand kommune har nå oppgradert «turløypa» mellom Prestebekken og Kuholmsbukta. Denne traséen vil være rimelig identisk med fremtidig kyststi, så nå håper vi den kan bli merket som det. Tydelige kryss trenger merking:

KRYSS: Veien til høyre går til utsiktspunkt – veien til venstre fortsetter ytterst til Gleodden. Her er det åpnet skikkelig opp, men ikke så mye at skilt er unødvendig. Foto: Lars Verket 2022

Underveis er det flere flotte utsiktspunkter, som dette:

Gleodden – rett før du kommer til det nye stupetårnet. Foto: Lars Verket, april 2022.

I starten av oppgraderingen er det asfaltert langs sjøkanten ved Start-stadion. Det er en genistrek, fordi dette området er «i spill», og da er det viktig at allmennheten sikres adgang mot vannet.

Fra Start stadion og mot Marvika (ubåtbasen) er det asfaltert langs strandkanten. På innsiden er det regulert til næring. Så her skal allmennheten være godt sikret. Stien går igjennom skogen i bakkant.
Foto: Lars Verket 2022

Inne i skogen er det brukt grus. Vi er jo av de som setter pris på litt ujevnt underlag, og som synes det er bra for folkehelsa. Her kommer det sikkert litt diskusjoner etterhvert. Slik ser det i alle fall ut:

Gruset sti i skog. Foto: Lars Verket 2022

Vi gleder oss til å se utviklingen fremover i dette området. DNT er også inne i Marvika, og det lover godt for tilrettelegging for friluftslivet!

Oppsummert:

Dette likte vi:

  • Oppgradering av et område som fort kunne blitt spist «bit for bit».
  • Asfaltering av kaikant mellom Start stadion og skog. Dette gjør at området er tilgjengelig også i byggeperioden i det som måtte komme innenfor.
  • Åpne opp området i siste skog ned mot Gleodden, og nye benker på utsiktsplassene.
  • Nå er det gode kyststi-muligheter på begge sider av det nye stupebrettet i Bertes.

Forbedringspotensiale:

  • Etablere dette som kyststi, og ikke bare som tursti.
  • Merking – både med navn og avstander. Når en først er i gang med dette ville det vært fantastisk om en tok de nasjonale piktogrammene for kyststi i bruk.
  • Vurdere hensiktsmessigheten med grusing i skog.
  • I siste delen mot Gleodden kan også stien legges nærmere vannet. Det har vi heller ikke gjort i vårt forslag, men jobber med saken. Her har nok også DNT noen forslag.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *