Underlag kyststi

Mange har lurt på om det ikke bare er asfalt på denne uoffisielle digitale kyststien. Ved hjelp av et kartlag som heter AR5 har vi klart å få slags overordnet bilde på hvordan det ser ut, selv om det blir litt unøyaktig og grovinndelt. Spesielt dette med «Samferdsel» dekker alt fra vei til grusvei.

Kyststi kan se slik ut, men det representerer på ingen måte helheten i den uoff.digital kystsien. Her fra Vågsbygd: Foto: Lars Verket (2021

Men hvis vi bruker BEBYGD (ofte asfalt), VEI (Ofte asfalt, men kan også være grusveier i flotte friområder osv), SKOG (sier seg vel selv) og ÅPENT (ofte svaberg, men også jorde/myr osv) får vi denne fordelingen på de 126,6 km fra Hamresanden til Høllen:

Bebygd: 9,2%
Vei: 37,0%
Skog: 33,3%
Åpent terreng: 20,5%

Altså er over halvdelen av strekningen i det som vi kan kalle natur. Er ikke det ganske overraskende?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *